IMPLEMENTAREA LEGISLAȚIEI DE SECURITATE ŞI SĂNĂTATE ÎN MUNCĂ ÎN SECTORUL HORECA
- Scurtă prezentare -
Broșura HORECA prezintă obligaţiile angajatorilor din sectorul HORECA privind aplicarea prevederilor legislaţiei de securitate şi sănătate în muncă (SSM).
Sunt descrise obligaţiile generale ale angajatorului şi principiile ce trebuie aplicate în activitatea de SSM, atribuţiile şi responsabilităţile părţilor implicate (angajator, persoane desemnate pentru efectuarea activităţilor de prevenire şi protecţie, lucrători etc), după care se prezintă pas cu pas prevederile legislative care trebuie aplicate înainte de începerea activităţii în întreprindere/unitate şi pe întreaga perioadă de funcţionare a acesteia.
Pentru facilitarea obţinerii de informaţii suplimentare privind prevederile legale aplicabile, in continutul brosurii HORECA se indică pentru fiecare obligaţie în parte articolul sau articolele principale din actele legislative corespunzătoare.
În finalul broşurii HORECA sunt prezentate sursele de informare ce pot fi folosite pentru o corectă aplicare a prevederilor legale: legislaţia specifică naţională şi referiri la legislaţia europeană, fişe informative sau ghiduri existente (de regulă cele accesibile prin internet), adrese web-site.
Informatii detaliate cu privire la sursele de informare sunt prezentate in continutul materialelor postate in prezentul link.
În cuprinsul broşurii HORECA se aplică următoarele abrevieri:
L = Lege;
HG = Hotărâre a Guvernului României;
SSM = Securitate şi Sănătate în Muncă;
CSSM = Comitet de Securitate şi Sănătate în Muncă;
Alte informaţii în legătură cu problematicile tratate în broșura HORECA se pot procura din materialele existente disponibile în cadrul acestui site.